PRVO DŽONSONOVO OBRAĆANJE ČLANOVIMA VLADE: Napuštamo EU do 31. oktobra bez ako i bez ali! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2019, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVO DŽONSONOVO OBRAĆANJE ČLANOVIMA VLADE: Napuštamo EU do 31. oktobra bez ako i bez ali! (VIDEO)

Premijer je rekao da je to "važan zadatak u ključnom trenutku u istoriji zemlje"

Novoizabrani britanski premijer Boris Džonson obratio se prvi put svom kabinetu, posle čega će govoriti i u Donjem domu parlamenta.

Džonson je ponovio obećanje da će Velika Britanija izaći iz Evropske unije do 31. oktobra i rekao članovima vlade da im predstoji "važan zadatak u ključnom trenutku u istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zemlje".

- Svi smo posvećeni tome da napustimo EU 31. oktobra ili ranije, bez ako i bez ali - istakao je Džonson.

On je dodao da nova vlada neće čekati taj datum kako bi započela "fantaštičan novi plan" za Veliku Britaniju, što podrazumeva sprovođenje prioriteta naroda.

Velika Britanija je prvobitno trebalo da izađe iz EU 29. marta, ali je rok produžen do 31. oktobra nakon što je parlament tri puta odbio plan bivše premijerke Tereze Mej o Bregzitu.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.