PRIDRUŽIVANJE BiH SANKCIJAMA PROTIV RUSIJE: Dodik u jednoj rečenici oduvao Evropsku uniju

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2021, 18:40

PRIDRUŽIVANJE BiH SANKCIJAMA PROTIV RUSIJE: Dodik u jednoj rečenici "oduvao" Evropsku uniju

Samo Predsedništvo Bosne i Hercegovine je nadležno za vođenje spoljne politike

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da neće pristati na bilo kakvu podršku sankcijama EU protiv Rusije.

Dodik je to rekao odgovarajući na pitanje Srna da li će se BiH pridružiti izjavama EU protiv Rusije i da li BiH ima nameru da se pridruži najavljenim sankcijama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protiv te zemlje.

Ponovio je da je samo Predsedništvo BiH nadležno za vođenje spoljne politike.

- Bilo kakav individualan pokušaj mimo Predsedništva i njegovih ustavnih nadležnosti neće moći da prođe a inicijatori će biti suočeni sa mogućnošću opoziva sa funkcije koju obavljaju - naveo je Dodik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.