POZIVAMO NA OKONČANJE STRANOG MEŠANJA EU poziva na prekid nasilja u Karabahu

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2020, 09:45

"POZIVAMO NA OKONČANJE STRANOG MEŠANJA" EU poziva na prekid nasilja u Karabahu

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra.

Evropska unija poziva na hitan prekid eskalacije situacije u Nagorno-Karabahu i povratak na politički dijalog, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel nakon prvog dana samita Evropske unije.

- Pozivamo na trenutni prekid borbenih dejstava, preduzimamo sve zajedničke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napore sa drugim međunarodnim snagama za obnavljanje političkog dijaloga u okviru Minske grupe OEBS-a. To je jedini način da se zaustavi nasilje - rekao je Mišel.

Odgovarajući na pitanje novinara o ulozi Turske u ovom sukobu, Mišel je naglasio:

- Želimo da svi igraju konstruktivniju i pozitivniju ulogu koja bi pomogla da se smanje napetosti. Takođe pozivamo na okončanje stranog mešanja, koje ne pomaže u razrešavanju situacije, već je čini komplikovanijom.

Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.