POTPUNA BLOKADA VELIKE BRITANIJE: EU planira da zatvori granice za Britance

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2021, 11:19

POTPUNA BLOKADA VELIKE BRITANIJE: EU planira da zatvori granice za Britance

Nemci izneli plan o zatvaranju granica EU prema Britancima

Britanci bi mogli uskoro da se suoče sa zabranom ulaska u EU prema nemačkom planu za zatvaranje granica, piše danas britanski Tajms, a prenosi Rojters.

Vladama zemalja članica EU će biti dozvoljeno da zabrane svim stanovnicima Velike Britanije ulazak u njihove zemlje i preseku sve putničke transportne veze sa Britanijom , na osnovu nemačkog plana u nacrtu dokumenta, u koji je britanski list >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imao uvid.

Države članice EU mogu slobodno da uvedu privremene zabrane ulaska i prevoza putnika koji ulaze iz zemalja koje nisu članice EU sa područja gde je prisutan novi soj virusa Covid 19, navodi Tajms.

List piše , pozivajući se na diplomatske izvore , i da je nezavisno od ove privremne odluke , EU spremna da ublaži granične procedure nakon Bregzita, ako Britanija odustane od svog plana o stvaranju "Singapura na Temzi", prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.