POTPREDSEDNICA EP TRAŽI OD SRPSKIH VLASTI: Prekinite s pritiscima, zastrašivanjem i cenzurom medija!

Izvor: Kurir, 26.Nov.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTPREDSEDNICA EP TRAŽI OD SRPSKIH VLASTI: Prekinite s pritiscima, zastrašivanjem i cenzurom medija!

Pozivam odgovorne da ovu kritiku shvate ozbiljno i da napuste poziciju pritiska na medije i zastupaju i štite vrednosti koje zemlja kandidat za članstvo u EU mora da ima, poručuje Ulrike Lunaček.

BEOGRAD - Povodom konstantnih pritisaka iz vrha vlasti na vlasnika Adria medija grupe Aleksandra Rodića, o čemu Kurir svakodnevno izveštava, reagovala je potpredsednica Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << potvrđujući da je odlično upoznata o problemima sa kojima se suočavaju srpski mediji.

- Pre nego što je vlasnik Kurira Aleksandar Rodić javno progovorio o atmosferi straha, cenzure i autocenzure u srpskim medijima, podsetićemo vas da je u svom poslednjem izveštaju o proširenju Evropska komisija ukazala na lošu poziciju medija u Srbiji kada je sloboda izražavanja u pitanju - ističe za Kurir Ulrike Lunaček, i naglašava:

- Komisija je, baš kao i Rodić, zaključila da su slobodni mediji u Srbiji izloženi pritisku političke elite i preduzeća povezanih sa vrhom države. Pozivam odgovorne da ovu kritiku shvate ozbiljno i da napuste poziciju pritiska na medije i zastupaju i štite vrednosti koje zemlja kandidat za članstvo u EU mora da ima - zaključuje Ulrike Lunaček.

Autor: EPK

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.