PAJTIĆ ZAHVALIO DEVENPORTU: Izveštaj EK o medijskim slobodama je objektivan

Izvor: Kurir, 27.Nov.2015, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAJTIĆ ZAHVALIO DEVENPORTU: Izveštaj EK o medijskim slobodama je objektivan

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić sastao se danas sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Devenportom i preneo mu zahvalnost za, kako je rekao, objektivan i iskren Izveštaj Evropske komisije za 2015. godinu.

Kako je saopšteno iz DS, Pajtić je istakao značaj zabrinutosti EU za stanje medijskih sloboda koje su detaljno razmatrane u Izveštaju, navodeći da je "taj izveštaj bio u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pravu kad je reč o finansijskim pritiscima na novinare i vlasnike medija".

Pajtić je Devenportu preneo stav DS da je situacija u Srbiji plod nenormalnih uslova političkog dijaloga, i da je takva, sa stanovišta evropskih vrednosti, neprihvatljiva.

Majkl Devenport, Foto: Tanjug Tanja Valič

"Najvažnije pitanje koje moramo postaviti je da li u Srbiji danas postoje uslovi za fer i demokratske izbore. Jasno je da oni danas ne postoje i DS će tražiti podršku od evropskih partnera, ali i građana Srbije za dostizanje tih uslova", naveo je Pajtić.

.@PajticBojan sa @DavenportEUSrb o Izveštaju EK, medijskim slobodama, uslovima za fer izbore https://t.co/TW49CNOejc pic.twitter.com/7aKJdmCpI1

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.