Otvoren modernizovani prelaz Bajmok

Izvor: RTS, 07.Feb.2019, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren modernizovani prelaz Bajmok

Posle 18 meseci rekonstrukcije, otvoren je modernizovani granični prelaz Bajmok–Bačalmaš. To je jedan od osam graničnih prelaza sa Mađarskom koji je, zahvaljujući ulaganju od 1,8 miliona evra iz pretpristupnih fondova Evropske unije, proširen i uređen po najvišim standardima.
Modernizovani granični prelaz Bajmok je udaljen tridesetak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kilometara od Subotice. Prelaz je imao samo jedan kontejner i nadstrešnicu, a sada su to dva ulaza i dva izlaza sa pratećom infrastrukturom.

Prelaz su simbolično otvorili šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i ministar finansija Siniša Mali, podizanjem rampe. 
Ministar finansija Siniša Mali rekao je da mu je posebno drago to što su objekti urađeni u skladu sa najvišim standardima, da su obezbeđeni najbolji mogući usalvi za rad graničnih i ostalih službi.
Mali kaže da mu se sviđa što postoji posebna traka i poseban objekat i za prolaz autobusa.
"Siguran sam da će ovaj granični prelaz, s obzirom na to da se nalazi 50 kilometara od Horgoša i 30 kilometara od Kelebije, pogotovo u letnjim mesecima znatno uticati na to da se rasterete ta dva granična prelaza i da se ubrza protok robe, ljudi i usluga između Mađarske i Srbije", rekao je Mali.
Granični prelaz radi od sedam do 19 časova. Ministar Mali rekao je da postoji mogućnost da ubuduće prelaz ima radno vreme od 00 do 24 časa.
Mali je najavio da će, pored radova na prelazu Sot, biti rekonstruisani i prelazi Gostun i Kotroman.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren rekonstruisani granični prelaz Bajmok između Srbije i Mađarske

Izvor: Danas, 07.Feb.2019

Ministar finansija Siniša Mali prisustvovao je otvaranju novoizgrađenog, rekonstruisanog graničnog prelaza Bajmok, između Srbije i Mađarske i istakao da njegova modernizacija unapređuje kvalitet putovanja putnika, kao i kvalitet rada carinicima i policajcima. Članak Otvoren rekonstruisani granični...

Nastavak na Danas...

PO NAJVIŠIM SVETSKIM STANDARDIMA: Otvoren rekonstruisani granični prelaz Bajmok

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2019

Prelaz je izgrađen u skladu sa najvišim standardima i sadrži sve što je neophodno za nesmetano funkcionisanje putničkog prometa i efikasan rad graničnih službi..Jedan od osam graničnih prelaza između Republike Srbije i Mađarske, čija modernizacija će putnicima unaprediti kvalitet putovanja,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.