Otkriveno koliko je koštao patetični promotivni spot Hrvatske, u kom se pominje Nikola Tesla VIDEO

Izvor: B92, 15.Jan.2020, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveno koliko je koštao "patetični" promotivni spot Hrvatske, u kom se pominje Nikola Tesla VIDEO

Index.hr je saznao koliko je koštao trominutni promotivni spot snimljen povodom predsedavanja Republike Hrvatske Evropskoj uniji.

Promotivni spot koji je prošle nedelje predstavio premijer Andrej Plenković na zajedničkom zasedanju hrvatske vlade i Evropske komisije, koštao je "čak 1.390.568,83 kuna (preko 185.000 evra) što uključuje sve troškove snimanja i prateće logistike”.

Index je već pisao o spotu, koji počinje rečenicom "Sećam se podeljene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evrope i Hrvatske same na grubom moru, ali vratili smo se kući i naš put tek počinje", a sastoji se od, kako Index navodi, reda konzervativne demografske patetike, reda nacionalne sportske patetike i reda deluzivne samohvale vladajućih.

U spotu vidimo srećnu i prosperitetnu Hrvatsku, Nikolu Teslu, Matu Rimca i Luku Modrića, mlade uspešne preduzetnike koji ostaju na svojoj dedovini (da, reč “dedovina” se morala spomenuti, naglašava Indeks), uspehe fudbalske reprezentacije koje Hrvati prate uz crno vino i prigodnu zakusku.

Sve završava prikazom šire hrvatske porodice od nekoliko generacija, koja se okupila u luksuznoj modernističkoj vili iznad grada, dakle slikom nečega što 99 posto Hrvata nikad nije doživelo, piše autor teksta.

Već na samom početku spota kojim se Hrvatska "predstavlja" povodom predsedavanja Uniji, pominje se i Nikola Tesla.

"Svima će nam trebati brodovi kada more naraste do tu. Ali ja imam plan kako da pomognem ljudima. Znate, kao Nikola Tesla" - govori devojčica Klara u spotu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U promotivnom spotu Hrvatske Nikola Tesla i Luka Modrić

Izvor: RTS, 15.Jan.2020

Vlada Republike Hrvatske je na svom službenom Jutjub kanalu objavila spot kojim se predstavlja predsedavanje Savetom Evropske unije. Spot, u kom se pominje i Nikola Tesla, prikazan je uoči uvodnog govora Andreja Plenkovića na sastanku hrvatske vlade i Evropske komisije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.