Osuđena grupa zbog šverca migranata iz Bugarske u Srbiju

Izvor: B92, 20.Jan.2018, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđena grupa zbog šverca migranata iz Bugarske u Srbiju

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu prvostepeno je osudilo 12 osoba jer su krijumčarile migrante iz Bugarske u Srbiju i dalje ka nekoj od zemalja EU.

Osuđeni su Jovica Tasić, Dragan Micov, Ivan Vasilev, Ljuben Borski, Asen Stojanov, Ivan Rangelov, Dalibor Mitić, Nebojša Atanasov, Nenad Pešić, Dejan Rašić, Goran Andrejić i Goran Nikolić jer su za 210 migranata omogućili nedozvoljeni prelaz državne granice iz Bugarske u Srbiju, njihov boravak i tranzit kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbiju u neku od zemalja EU.

Sud je optuženom Ivanu Rangelovu izrekao meru bezbednosti zabrane vršenja poziva radnika MUP-a Srbije u trajanju od pet godina, a optuženima je izrečena i mera bezbednosti oduzimanja sedam automobila i deset mobilnih telefona.

Navodi se i da je optuženima oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog dela u iznosu od ukupno 10.000 evra.

Organizovanoj kriminalnoj grupi pripadalo je još sedam osoba koje su tokom 2015. godine sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopile sporazume o priznanju krivičnog dela a članovi grupe ukupno su osuđeni na 42 godine i sedam meseci zatvora, od čega njih četvoro na jednu godinu zatvora u kućnim uslovima.
Pogledaj vesti o: Dragan Nikolić,   Bor

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.