Izvor: Blic, 24.Jan.2018, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam zemalja uklonjeno sa "crne liste" utočišta za izbegavanje poreza

Ministri finansija EU saglasili su se da sklone osam zemalja koje su bile uvrštene na "crnu listu" zbog nepoštenih šema za izbegavanje poreza, mesec dana nakon što je lista sastavljena, preneli su belgijski mediji.

Na današnjem Zasedanju Saveta ministara EU za ekonomiju i finansije u Briselu odlučeno je da se Barbados, Grenada, Južna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Koreja, Makao, Mongolija, Panama i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) uklone sa liste.

Osam zemalja je uklonjeno sa "crne liste", jer su, kako se navodi u saopštenju sa sastanka, "ispunile obaveze na visokom političkom nivou, čime su uklonile zabrinutost EU".

Odluka Saveta ministara EU izazvala je protivljenje poslanika i aktivista.

Posebnu zabrinutost izazvalo je uklanjanje Paname sa ove liste, piše Rojters.

Potpredsednik Ekonomske komisije Evropskog parlamenta Markus Ferber izjavio je da je današnja odluka priznavanje neuspeha i da je precrtavanje Paname, koja važi za jedno od utočišta za izbegavanje plaćanja poreza, znak propasti za borbu protiv nepoštenih šema za izbegavanje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Osam zemalja uklonjeno sa "crne liste" poreskih rajeva, među njima i Panama

Izvor: Radio 021, 24.Jan.2018

Ministri finansija EU saglasili su se da sklone osam zemalja koje su bile uvrštene na "crnu listu" zbog nepoštenih šema za izbegavanje poreza, mesec dana nakon što je lista sastavljena...Na jučerašnjem Zasedanju Saveta ministara EU za ekonomiju i finansije u Briselu odlučeno je da se Barbados,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.