Oglasila se EU o Crnoj Gori: Bez nepotrebnog odlaganja

Izvor: B92, 05.Feb.2022, 14:20

Oglasila se EU o Crnoj Gori: Bez nepotrebnog odlaganja

Evropska komisija izrazila je danas očekivanja da će nova vlada Crne Gore biti formirana bez nepotrebnog odlaganja.

Evropska unija (EU) je primila ka znanju glasanja rezultat glasanja u crnogorskom parlamentu koje je rezultiralo izglasavanjem nepoverenja vladi na čelu sa Zdravkom Krivokapićem.

Briselski zvaničnici pozivaju sve političke partije u Crnoj Gori, da se fokusiraju i rade zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na podsticanju reformi u vezi sa EU, u konstruktivnom duhu i u interesu građana Crne Gore.

"Formiranje nove vlade je odgovornost političkih aktera Crne Gore. Verujemo da će se ovo dogoditi bez nepotrebnog odlaganja", navela je portparolka Evropske komisije (EK) Ana Pisonero Hernandez u pisanoj izjavi koju je dostavila medijima.

"EU očekuje od bilo koje vlade u Crnoj Gori da odgovori na očekivanja građana da napreduju u procesu pristupanja EU“, naglasila je Pisonero.

Protiv smene prve Vlade formirane nakon trodecenijskog režima Demokratske partije socijalista (DPS), glasalo je 11 poslanika Demokrata, Prave i Ujedinjene Crne Gore. Poslanici Demokratskog fronta (DF), Pokreta za promene (PzP), Socijalističke narodne partije (SNP), Demosa i Radničke partije (RP), napustili su plenarnu salu pre glasanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.