Održana nova runda pregovora Britanije i EU o Bregzitu

Izvor: B92, 06.Sep.2019, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana nova runda pregovora Britanije i EU o Bregzitu

Britanski pegovarač Dejvid Frost održao je u petak u Briselu drugu rundu tehničkih pregovora sa zvaničnicima Evropske unije o sporazumu o Bregzitu.

Evropska unija navodi da i dalje čeka predloge britanske vlade za rešenje političkog ćorsokaka oko povlačenja Velike Britanije iz tog bloka, prenosi AP.

Portparol Evropske komisije Nataša Berto rekla je danas da je, ukoliko se želi nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pregovorima, ključno da EU od Velike Britanije dobije konkretne predloge za promene u sporazumu o povlačenju, koje moraju da budu u skladu sa tim sporazumom.

Pregovori će se nastaviti sledeće nedelje.

Poslanici Donjeg doma britanskog parlamenta usvojili su u utorak zakon, koji ima za cilj da spreči Bregzit bez sporazuma, a premijera Borisa Džonsona obavezuje da od Brisela zatraži da se produži rok za Bregzit posle 31. oktobra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Održana nova runda pregovora Britanije i EU o Begzitu

Izvor: Blic, 06.Sep.2019

Britanski pegovarač Dejvid Frost održao je danas u Briselu drugu rundu tehničkih pregovora sa zvaničnicima Evropske unije o sporazumu o Bregzitu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.