Odlaganjem pregovora sa Skopljem i Tiranom, EU narušava svoj kredibilitet

Izvor: VOA, 18.Okt.2019, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odlaganjem pregovora sa Skopljem i Tiranom, EU narušava svoj kredibilitet"

Odlaganje početka pregovora o članstvu Severne Makedonije i Albanije narušilo bi krediblitet EU, ugrozilo vladu makedonskog premijera Zaeva i demotivisalo Albaniju u daljim reformama, a moglo bi i da demotiviše Srbiju i Kosovo u pregovorima o normalizaciji odnosa, kaže za Glas Amerike Marko Čeperković, predavač na francuskom institutu Sijans Po i saradnik švajcarske konsultantske firme Brasidas, koja se bavi procenom rizika i bezbednosti.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Čeperković: Svima u Briselu jasno da Srbija trenutno ne zna gde želi da bude

Izvor: VOA, 18.Okt.2019

Odlaganje početka pregovora o članstvu Severne Makedonije i Albanije narušilo bi krediblitet Evropske unije, ugrozilo vladu makedonskog premijera Zaeva i demotivisalo Albaniju u daljim reformama, a moglo bi i da obehsrabri Srbiju i Kosovo u pregovorima o normalizaciji odnosa, kaže za Glas Amerike...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.