Odgovor kosovske vlade na pismo EU: Mi podržavamo Tačija

Izvor: B92, 18.Dec.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgovor kosovske vlade na pismo EU: Mi podržavamo Tačija

Priština -- Kosovska vlada ostaje posvećena dijalogu s Beogradom i podržava Tačija u tom procesu, izjavila portparolka vlade u Prištini Donjeta Gaši.

"Vlada Kosova redovno komunicira sa Evropskom unijom. Mi smo posvećeni dijalogu. Na osnovu svojih nadležnosti, vlada je uključila u sve svoje kapacitete za konstruktivan dijalog i istovremeno poštuje i podržava predsednika u ovom procesu, na osnovu svojih ustavnih ovlašćenja", navela je Gašijeva, prenela je Gazeta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekspres onlajn.

Gašijeva je to rekla u odgovoru na novo pismo koje je troje evropskih zvaničnika uputilo Haradinaju nakon njegovog jučerašneg boravka u Briselu, gde je održan Savet za SSP o priključenju Kosova u EU.

Haradinaj je tom prilikom rekao da je EU izgubila kredibilitet medijatora u dijalogu Beograda i Prištine, a nakon toga je dobio novo pismo koje su mu uputili šefica evropske diplomatije Federiga Mogerini, komesarka za trgovinu Sesilija Malstrem i komesar za pitanje proširenja Johanes Han.

Evropski zvaničnici su Haradinaju poručili da odbacuju njegovu konstataciju da je u dosadašnjeg dijalogu Beograda i Prištine malo postignuto, a da je on, svojim jednostranim aktivnostima, ugrozio taj proces.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.