OGLASILA SE EU povodom večerašnjeg sastanka VUČIĆA I TAČIJA! Obe STRANE moraju BRZO ovo da urade!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Nov.2018, 01:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OGLASILA SE EU povodom večerašnjeg sastanka VUČIĆA I TAČIJA! Obe STRANE moraju BRZO ovo da urade!

Služba visoke predstavnice EU za spoljnu i politiku bezbednosti Federike Mogerini se oglasila povodom sastanaka sa Hašimom Tačijem i Aleksandrom Vučićem.

Navedeno je da je ona u Briselu priredila "sastanak na visokom nivou dijaloga s predsednikom Kosova i predsednikom Srbije".

- Evropska unija očekuje da Srbija i Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << brzo ispune svoje obaveze prema dijalogu, imajući u vidu direktnu povezanost sveobuhvatne normalizacije odnosa među njima, i konkretnih izgleda njihovih aspiracija prema EU - piše u saopštenju.

EU expects #Serbia & #Kosovo to swiftly deliver on their commitment to Dialogue given direct link btw normalisation of relations btw them & concrete prospects for their #EU aspirations @FedericaMog to Presidents @HashimThaciRKS and @predsednikrs 👉🏻 https://t.co/zT2Yt2Dd1f pic.twitter.com/fzF00xsRLT

— European External Action Service - EEAS 🇪🇺 (@eu_eeas) November 8, 2018

- U svojim razgovorima s dvojicom predsednika, Federika Mogerini je naglasila potrebu Kosova i Srbije da obezbede uslove za dijalog i da se uzdrže od reči, akcija i mera suprotnih duhu normalizacije", piše u tekstu.

Na kraju saopštenja se kaže da su "razgovarali o potrebnim koracima za put napred i odlučili da ostanu u stalnom kontaktu narednih dana da bi procenili ono što sledi današnjem sastanku."
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.