OGLASILA SE EU POVODOM KUPOVINE PANCIRA: Evo šta su poručili Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2020, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OGLASILA SE EU POVODOM KUPOVINE PANCIRA: Evo šta su poručili Srbiji

Dogovor o kupovini ruskog raketnog sistema Pancir S Srbija i Rusija su postigle tokom zajedničke vojne vežbe "Slovensko bratstvo" održane oktobra 2019. Kako je tada saopšteno dve strane su se saglasile o kupovini ukupno šest sistema "Pancir S".

- Da bi napredovala na putu evrointegracija Srbiji je potrebno da usaglasi svoju spoljnu politiku sa spoljnom politikom EU u skladu sa pregovaračkim okvirom - to >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je za Glas Amerike izjavio Peter Stano, portparol visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbednost EU Žozepa Borela.

- Vlada Srbije je integraciju u Evropsku uniju označila kao strateški prioritet države. Očekujemo da se Srbija ponaša u skladu sa obavezama koje je preuzela - rekao je Stano za Glas Amerike zamoljen za komentar povodom isporuke prvog dela ruskog protiv-važdušnog raketnog sistema Pancir S, koji je prošle subote iz Rusije stigao u Srbiju.

Suma koju je Srbija platila Rusiji za raketni sistem Pancir S nepoznata je javnosti. Na svetskom tržištu vojne opreme jedan raketni sistem tog tipa košta između 13 i 14,6 miliona dolara, u zavisnosti od verzije, dodao je Glas Amerike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.