Novi ambasador: Nemačka skeptična prema promeni granica

Izvor: N1 televizija, 15.Sep.2018, 07:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ambasador: Nemačka skeptična prema promeni granica

Novoimenovani ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da bi sveobuhvatna normalizacija odnosa Beograda i Prištine presudno doprinela stabilnosti u regionu, ali i da je Nemačka skeptična prema spekulacijama o promeni granica.

On je u intervjuu za Danas kazao da je dijalog Beograda i Prištine doneo izvesni napredak koji je izuzetno važan za "građane u Srbiji i na Kosovu".

"Evropska unija je jasno dala do znanja: Srbija može pristupiti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << EU tek nakon što su rešeni odnosi sa Kosovom. Veoma smo skeptični prema promenama granica po etničkim linijama. Savezna kancelarka (Nemačke Angela Merkel) se ovih dana, kao što se zna, u više navrata jasno izrazila po tom pitanju", kazao je Šib.

O nedavnoj poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu, Šib je rekao da bi "trebalo da bude normalo da šefovi države susednih zemalja" imaju međusobne posete i da mu je drago što je ta poseta "protekla relativno mirno".

Šib je kazao da su poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa EU, koja se tiču vladavine prava, suština procesa "koji će doneti boljitak građanima", i pozdravio održavanje dodatnih okruglih stolova o reformi pravosuđa.

Komentarišući stanje medija u Srbiji, on je rekao da je neophodno da se situacija poboljša, da bi novinari mogli da rade svoj posao bez zastrašivanja ili napada.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Tomas Šib: Veoma smo skeptični prema promenama granica

Izvor: Danas, 15.Sep.2018

Napredak u dijalogu koji se vodi uz posredovanje EU između Beograda i Prištine izuzetno je važan za građane u Srbiji i na Kosovu. Sveobuhvatna normalizacija odnosa bi presudno doprinela bezbednosti i stabilnosti u regionu. Članak Tomas Šib: Veoma smo skeptični prema promenama granica se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.