Nova odluka - smrtna presuda za EU, ali i za njih

Izvor: B92, 05.Mar.2017, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova odluka - smrtna presuda za EU, ali i za njih

Pariz -- Francuska predsednička kandidatkinja krajnje desnice Marin Le Pen založila se na sajmu poljoprivrede u Parizu za poljoprivredu.

Francuska poljoprivreda se sve više oslanja na sopstvena sredstva nego na subvencije Evropske unije (EU).

Marin le Pen ocenila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da poljoprivredna politika treba da bude nacionalna kako bi se bolje odredila kome je potrebna pomoć u toj oblasti.

Sajam je potom posetio ministar poljoprivrede Stefan le Fol koji je ocenio da bi predlog Le Penove ugrozio mnoge farme u Francuskoj jer bi bile "onesposboljene da budu konkuretne na međunarodnom tržištu".

Le Fol se zapitao šta bi radili francuski proizvođači mleka koji izvoze do pet milijarde mleka drugim evropskim zemljama na godišnjem nivou.

Nijedan francuski političar ne može da ponudi odgovarajuće rešenje za poljoprivredni sektor koji se u velikoj meri oslanja na subvencije EU.

Sajam poljoprivrede će ove nedelje posetiti i drugi predsednički kandidati. Kandidat desnice Fransoa Fijon očekuje se sutra, a kandidat centra Emanuel Makron u četvrtak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.