Ni Prištini ni Beogradu ne mogu da se svide sve tačke sporazuma

Izvor: B92, 28.Okt.2020, 22:53

"Ni Prištini ni Beogradu ne mogu da se svide sve tačke sporazuma"

Šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Suniog, izjavio je da se ni Prištini ni Beogradu ne mogu svideti sve tačke koje će biti sadržane u sporazumu.

Suniog je za KTV rekao da će preuzimanje međunarodne obaveze za sprovođenje sporazuma pomoći Beogradu i Prištini da napreduju ka EU.

Prema njegovim rečima, proces dijaloga uz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posredovanje Brisela napreduje, a ekspertske grupe su već postigle dogovor o nekim otvorenim pitanjima.

Suniog je rekao da detalji konkretnih sporazuma neće biti otkriveni dok se ne postigne sveobuhvatan sporazum, prenelo je Kosovo onlajn.

"Ovo je osnovni princip međunarodnih pregovora. Ako pregovarate o sporazumu, onda nećete pokazati svaki pojedinačni pasus ili svako poglavlje nakon što pristanete na njega", rekao je Suniog.

Govoreći o Zajednici srpskih opština, Suniog je rekao da Priština treba da iznese predlog koji bi se stavio na pregovarački sto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Suniog: Ni Prištini ni Beogradu ne mogu se svideti sve tačke sporazuma

Izvor: RTS, 28.Okt.2020

Ni Prištini ni Beogradu ne mogu svideti sve tačke koje će biti sadržane u sporazumu o normalizaciji odnosa, izjavio je šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Suniog. . Suniog je za KTV rekao da će preuzimanje međunarodne obaveze za sprovođenje sporazuma pomoći Beogradu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.