Nemoć EU

Izvor: B92, 25.Jun.2022, 13:19

"Nemoć EU"

Na nedavnom Samitu EU sa liderima Zapadnog Balkana osetio sam nemoć evropskih lidera usled realne situacije, istakao je danas premijer Albanije Edi Rama.

On je kazao da žali Evropsku uniju, da je na Samitu izneo svu frustraciju građana Balkana, i dodao da se ne radi samo o ljudima na Balkanu, već na kraju o EU.

Izrazio je nadu da će odluka bugarskog parlamenta biti prihvaćena od Severne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Makedonije.

"Međutim, u svemu tome se ne radi samo o Bugarskoj, već ekstremnom izrazu gubljenja duha proširenja. Izgubili smo nešto što moramo brzo pronaći. Čujemo često sada da je Vladimir Putin veoma bolestan, i to može biti istina ili ne, ali na drugoj strani ne čini mi se da je EU u najboljem zdravstvenom stanju“, podvukao je Rama.

Ocenio je da Evropa nije dobro zaštićena od opasnosti koje se naziru na horizontu.

"Ne izgleda kao da će sledeća zima biti jednostavna. Jedinstvo u EU, koje postoji oko Ukrajine, jeste nešto što se ne treba smatrati nečim što se podrazumeva. Sve manje ljudi je spremno da od nečeg odustane. Ovaj deo sveta je bogat, a bogatima reći morate da se pripremite na visoku inflaciju, visoke cene, nije lako i neće prihvatiti", naglasio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"ČUJEMO ČESTO DA JE PUTIN BOLESTAN, ALI NI EU NIJE U NAJBOLJEM STANJU" Rama: Osetio sam nemoć u Briselu, izgubljen duh proširenja

Izvor: Blic, 25.Jun.2022

Na nedavnom Samitu EU sa liderima Zapadnog Balkana osetio sam nemoć evropskih lidera usled realne situacije, u kojoj jedna zemlja NATO, Bugarska, drži druge kao taoce, i to je pokazalo izgubljeni duh proširenja, istakao je danas premijer Albanije Edi Rama na Evropskom forumu Vahau u austrijskom samostanu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.