Nemačka neće slati mornaricu u Hormuški moreuz

Izvor: RTS, 31.Jul.2019, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka neće slati mornaricu u Hormuški moreuz

Nemačka je odbila učestvovanje u vojnoj misiji u Persijskom zalivuu pod vođstvom Sjedinjenih Američkih Država. Istovremeno najavljuje podršku eventualnoj misiji Evropske unije u Hormuškom moreuzu u saradnji s Francuskom i Velikom Britanijom, saopštila je nemačka vlada.
"Nemačka neće učestvovati u vojnoj misija koju su predvodile >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << SAD za obezbeđenje Hormuškog moreuza, izjavio je šef diplomatije Hajko Mas, naglašavajući da Nemačka želi da izbegne dalju eskalaciju tenzija u regionu, penosi Rojters.

Nemci su kao razlog za odbijanje molbe naveli razlike u ukupnoj politici Nemačke prema Iranu u poređenju s politikom SAD-a prema Iranu, napominjući da će i dalje slediti put diplomatije kojoj je cilj deeskalacija i očuvanje nuklearnog ugovora s Iranom.
Nemačka vlada je saopštila da su u stalnom kontaktu s ostalim evropskim partnerima, naročito Francuskom i Velikom Britanijom, u vezi sa eventualnom evropskom misijom s ciljem osiguranja neometane plovidbe kroz Hormuški moreuz.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nemačka neće slati mornaricu u Ormuz

Izvor: RTS, 31.Jul.2019

Nemačka je odbila učešće u vojnoj misiji u Persijskom zalivu pod vođstvom Sjedinjenih Američkih Država. Istovremeno najavljuje podršku eventualnoj misiji Evropske unije u moreuzu Ormuz u saradnji s Francuskom i Velikom Britanijom, saopštila je nemačka vlada. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.