Nemačka i cela EU čvrsto na strani Irske, Britanija mora brzo da objasni irski zaštitni mehanizam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2019, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka i cela EU čvrsto na strani Irske, Britanija mora brzo da objasni irski "zaštitni mehanizam"

Britanija mora brzo da objasni kakve promene predviđa irskim "zaštitnim mehanizmima", aranžmanu za izbegavanje čvrste granice između članice EU Irske i Severne Irske nakon Bregzita, izjavio je danas nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas.

"Važno je da se britanski donji dom parlamenta izjasnio juče protiv neuređenog Bregzita jer niko ne može imati interes za to", rekao je Mas, preneo je Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Ali britanska vlada još nije navela koje izmene za granicu sa Severnom Irskom predviđa. Sada mora reći brzo šta želi jer vreme ističe", dodao je Mas.

"Spremni smo za razgovor. Naša pozicija je jasna: Sporazum o izlasku je najbolje i jedino rešenje za uređen izlazak", istakao je nemački ministar spoljnih poslova.

Što se tiče granice sa Severnom Irskom Nemačka i cela Evropska Unija čvrsto stoji na strani Irske i neće dozvoliti da ona bude izolovana po tom pitanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.