Nemačka: Ove nedelje odluka o dozvoli za vakcine AstraZeneka; Britanija: Vakcine će biti isporučene u skladu s ugovorom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2021, 10:51

Nemačka: Ove nedelje odluka o dozvoli za vakcine AstraZeneka; Britanija: Vakcine će biti isporučene u skladu s ugovorom

Nemački ministar zdravstva Jens Špan izjavio je danas da će nadležne institucije EU ove nedelje, na osnovu raspoloživih podataka, doneti odluku o izdavanju dozvole za vakcine kompanije AstraZeneka, ali je odbio da prokomentariše navode nekih medija da ove vakcine nisu efikasne za imunizaciju starijih osoba.

U današnjem intervjuu za TV ZDF, Špan je rekao da je ohrabren činjenicom da je broj novozaraženih u padu, prenosi Rojters.

Britanija: Vakcine će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti isporučene u skladu s ugovorom

Ministar za vakcinaciju u vladi Velike Britanije Nadim Zahavi, izjavio je danas da je uveren da će se kompanije AstraZeneka i Fajzer držati ugovornih obaveza o isporukama vakcina.

Zahavi se osvrnuo na izveštaje da je EU zapretila da će blokirati snabdevanje Velike Britanije vakcinama.

"Uveren sam da će nam AstraZeneka i Fajzer isporučiti do sredine februara količine vakcine koje su nam potrebne za ostvarenje plana i, naravno, više od toga", rekao je Zahavi , prenosi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.