Negre: Ovde smo da podržimo Srbiju na putu u EU

Izvor: Blic, 23.Okt.2017, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Negre: Ovde smo da podržimo Srbiju na putu u EU

- Evropska investiciona banka (EIB) je danas ovde s ciljem da podrži Srbiju na putu u Evropsku uniju kroz investicije, pre svega u privatni sektor i infrastrukturu - poručila je danas Dubravka Ngre, šefica Kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan.

Negre je, na panelu “Srpska mapa puta za Evropsku uniju” na 17. Ekonomskom samitu Srbije, istakla želju EIB da pored finansijske podrške u vidu povoljnih kredita i grantova, Srbiju podrži i znanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje ta banka posedu u smislu poznavanja tržišta Zapadn Evrope, gde ta finansijska institucija ima 90 odsto svojih aktivnosti.

Podsetila je da je EIB u poslednjih pet godina uložila pet milijardi evra u infrastukturne projekte u Srbiji, dodajući da su te invesicije realizovane i kroz pristupne fondove namenjene Srbiji.

Negre je posebno istakla da je u pripremi projekat ulaganja u privatni sektor kroz različite programe namenjene malim i srednjim preduzećima kako bi ona počela da preuzimaju više rizika.

- “Razmišljamo da ubrzamo ponudu za startap preduzeća, a planiramo u naredne dve-tri godine još projekata za privatni sektor koji je i glavni faktor privrednog rasta - najavila je Negre podsetiški takođe na platformu Džasper za pripremu projekata koja pomaže Vladi Srbije u pripremi projekata za koji bi dobili podršku EIB.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.