Navodni egzekutor ID u Evropi radio za obaveštajnu službu?

Izvor: B92, 26.Mar.2019, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navodni egzekutor ID u Evropi radio za obaveštajnu službu?

Budimpešta -- Hasan F., Sirijac osumnjičen za umešanost u više egzekucija u svojoj domovini, nakon što je ušao u EU primio je bankovnu pripejd karticu sa uplaćenih 500 evra.

On je, inače, nedavno uhapšen u Budimpešti. Kako bi izbegao pritvor, tvrdio je da radi u grčkoj obaveštajnoj službi i da je zadužen da identifikuje džihadiste koji su stigli u Evropu, prenela je agencija MTI.

Janoš Hajdu, direktor protivterorističkog centra TEK, rekao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Hasan izrekao mnogo toga kako bi izbegao pravdu i da se sve informacije proveravaju sa inostranim partnerima.

Advokat osumnjičenog je izjavio da je njegov klijent primio bankovnu pripejd karticu sa uplaćenih 500 evra koja je validna samo u Grčkoj.

Pripejd kartica može da služi za plaćanje preko interneta, plaćanje računa ili svakodnevne nabavke, i u principu pruža bezbedniji način plaćanja od gotovine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.