Nataša Kandić opet kritikuje Hrvatsku; Kao članica EU... Treba da bude promoter suočavanja s prošlošću

Izvor: B92, 27.Maj.2022, 13:09

Nataša Kandić opet kritikuje Hrvatsku; "Kao članica EU... Treba da bude promoter suočavanja s prošlošću"

Beograd -- Nataša Kandić ponovo je na Tviteru komentarisala izjave hrvatskih zvaničnika o optužnici Srbije protiv četvorice visokih oficira HV za ratni zločin.

Ranije danas, premijer Andrej Plenković je rekao da je za Hrvatsku optužnica protiv četiri pilota Hrvatske vojske neprihvatljiva, da će je Zagreb odbiti i da će vlada učiniti sve da zaštiti hrvatski nacionalni interes.

"Hrvatska je članica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU, treba da bude promoter suočavanja s proslošću, a ne da štiti oficire umesto žrtava, jer tako ugrožava svoj evropski kredibilitet", napisala je Kandić.

Kandić je ranije rekla da postoje nepobitni dokazi da je Hrvatska vojska raketirala izbegličku kolonu u avgustu 1995., poručila je koordinator Mreže pomirenja (REKOM) i izvršna direktorka Fonda za humanitarno pravo (FHP) Nataša Kandić i zabrinjavajuće je, ističe, to da predsednik i premijer Hrvatske smatraju da je zaštita pripadnika HV od krivične odgovornosti nacionalni prioritet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.