Nastavak dijaloga posle formiranja nove kosovske vlade, posle leta ukidanje taksi

Izvor: EurActiv Srbija, 22.Jul.2019, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak dijaloga posle formiranja nove kosovske vlade, posle leta ukidanje taksi

Koordinator Radne grupe za poglavlje 35 Nacionalnog konventa o EU Dragiša Mijačić ocenio je da se po završetku letnje pauze može očekivati ukidanje taksi na robu iz Srbije, a nastavak dijaloga Beograda i Prištine po formiranju nove kosovske vlade. Mijačić je rekao da je u medjuvremenu moguće realno očekivati susrete predsednika Kosova i Srbije u Parizu. Predsednik Vlade Kosova Ramuš Haradinaj podneo je ostavku na tu funkciju pošto je dobio poziv da se u svojstvu osumnjičenog >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << pojavi pred Specijalnim sudom za ratne zločine na Kosovu u Hagu. Prištinski mediji pišu 22. jula da će vanredni parlamentarni izbori na Kosovu biti održani 8. septembra.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj za RSE: Važno je da izbori na Kosovu budu za dva meseca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jul.2019

Bilo bi važno da se u vremenskom roku, za oko dva meseca, održe izbori - kaže za RSE Ramuš Haradinaj, koji je pre tri dana podneo ostavku na mesto premijera Kosova.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Haradinaj pred sudom

Izvor: Danas, 22.Jul.2019

Ramuš Haradinaj podneo je neopozivu ostavku na funkciju predsednika kosovske vlade nakon što je dobio poziv da svedoči pred Specijalnim sudom u Hagu u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine. Članak Haradinaj pred sudom se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Mediji: Haradinaj danas putuje u Hag, u sredu daje izjavu pred tužiocima Specijalnog tužilaštva

Izvor: Beta, 22.Jul.2019

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj otputovaće danas u Hag kako bi u svojstvu osumnjičenog dao izjavu pred tužiocima Specijalnog suda za zločine OVK, preneo je portal gazetablic.com.Pozivajući se na izvore bliske Haradinaju, portal je preneo da bi kosovski premijer u ostavci trebalo da se...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.