Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Maj.2017, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Načelnik Generalštaba na sastanku Vojnog komiteta Evropske unije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković prisustvovao je sastanku Vojnog komiteta Evropske unije danas u Briselu, a tema susreta bile su savetodavne misije za obuku pod mandatom EU, kao i bezbednosna situacija u Ukrajini.

Posebno se diskutovalo o misijama Atalanta, Eunavfor >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Med i Zapadni Balkan, o kojima su govorili generalni direktor Vojnog štaba EU, načelnik Generalštaba Centralnoafričke Republike, komandant Afričke komande Oružanih snaga SAD, kao i komandanti vojne operacije pomorskih snaga EU u Somaliji (ATALANTA) i misije EU u BiH (ALTHEA).

Učesnicima sastanka obratio se i načelnik Generalštaba oružanih snaga Ukrajine, koji je govorio o trenutnoj situaciji u toj zemlji.

Na marginama današnjeg sastanka, general Diković sastao se sa načelnicima Generaštabova Oružanih snaga Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Poljske, kao i sa komandantom Nacionalne Garde Kipra.

Vojska Srbije trenutno učestvuje u četiri misije Evropske unije, i to u multinacionalnoj operaciji EU u Somaliji (EUTM Somalia), vojnoj operaciji pomorskih snaga EU u Somaliji (Eunavfor Somalia – Operation Atalanta), misiji EU za obuku vojnih i bezbednosnih snaga Malija (EUTM Mali) i misiji EU za obuku vojnih i bezbednosnih snaga Centralnoafričke Republike (EUTM RCA).

U tim operacijama trenutno je angažovano 20 srpskih vojnika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

DIKOVIĆ U BRISELU na sastanku Vojnog komiteta Evropske unije

Izvor: RTV Pink, 17.Maj.2017, 10:17

Diković se na marginama sastanka, sastao sa načelnicima Generaštabova Oružanih snaga Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Poljske, kao i sa komandantom Nacionalne Garde Kipra.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.