NOVI PRITISAK NA MADURA Brisel uvodi embargo na oružje Venecueli

Izvor: Blic, 09.Nov.2017, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI PRITISAK NA MADURA Brisel uvodi embargo na oružje Venecueli

Evropska unija planira da uvede embargo na oružje Venecueli i razmotriće dalje sankcije kao odgovor na političku krizu u ovoj državi Južne Amerike, rekle su diplomate EU.

Ovim merama EU će biti više u skladu sa SAD, koje su uvele sankcije početkom godine i najavljuju promenu tona u Briselu, koji je ranije odbijao da zauzme oštriji pristup prema Karakasu.

"Koraci su odobreni danas čime se otvara put za odobrenje na sastanku ministara spoljnih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bloka naredne sedmice", rekao je diplomata EU, dodajući da je podrška ministara samo formalnost.

Španija se već dugo bori za uvođenje sankcije predsedniku Nikolasu Maduru kojeg Vašington optužuje za uvođenje diktature, ali EU nije sigurna ko je ovde meta sankcija, kada se zna da je Velika Britanija značajan izvoznik oružja u Venecuelu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.