Izvor: Blic, 19.Avg.2019, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMAČKA DOTAKLA RUB RECESIJE Ove tri stvari mogle bi presuditi najjačoj ekonomiji EU'

Nemačka je kolateralna žrtva Bregzita i trgovinskog rata, slažu se strani ekonomski stručnjaci. Nakon što su iz Nemačke, motora ekonomije cele EU, nedavno izašle brojke koje ukazuju na pad industrijske proizvodnje od 5,2 odsto na godišnjem nivou, oglašena je uzbuna. Iako je Nemačka danas najmanje zadužena zemlja Evrope, s udelom javnog duga u BDP-u manjim od 50 odsto i s viškom od 40 milijardi evra u državnoj blagajni, stručnjaci strahuju da je Nemačka nakon šest godina dotakla rub recesije i zabeležila najveći industrijski pad još od prethodne recesije 2009.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka je kolateralna žrtva Bregzita i trgovinskog rata

Izvor: B92, 19.Avg.2019

Berlin -- Nemačka je kolateralna žrtva Bregzita i trgovinskog rata, slažu se strani ekonomski stručnjaci...Nakon što su iz Nemačke, motora ekonomije cele EU, nedavno izašle brojke koje ukazuju na pad industrijske proizvodnje od 5,2 odsto na godišnjem nivou, oglašena je uzbuna...Iako je Nemačka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.