NASTAVLJA SE EVROPSKA DRAMA OKO NABAVKE VAKCINA: AstraZeneka iznela novi predlog za EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021, 14:30

NASTAVLJA SE EVROPSKA DRAMA OKO NABAVKE VAKCINA: AstraZeneka iznela novi predlog za EU

AstraZeneka je ponudila da krene sa isporukama dogovorenih količina vakcina najranije u februaru

Farmaceutska kompanija AstraZeneka ponudila je EU da krene sa isporukama dogovorenih količina vakcina najranije u februaru, ali nije pružila objašnjenje da li postoji mogućnost da određene količine namenjene Velikoj Britaniji preusmere ka EU, izjavili su zvaničnici EU.

Ranije danas ministar spoljnih poslova Litvanije Edgars Rinkevič izjavio je da EU >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razmatra da tuži sudu kompaniju AstraZeneka zbog kršenja ugovorne obaveze o rokovima isporuka vakcina i dodao da će u tom slučaju tužba biti podneta u "koordinisanoj akciji" preneo je Rojters.

Nemački "Bild" i "Handelšblat" su u odvojenim izveštajima u ponedeljak objavili da vakcina AstraZeneke ima efikasnost od svega osam do 10 odsto među osobama starijim od 65 godina.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.