NAJISKRENIJE MISLIM DA ĆE ONI DANAS VIDETI KO JE ALEKSANDAR VUČIĆ Brnabić povodom sankcija EU: Sramotna odluka!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2022, 09:32

"NAJISKRENIJE MISLIM DA ĆE ONI DANAS VIDETI KO JE ALEKSANDAR VUČIĆ" Brnabić povodom sankcija EU: Sramotna odluka!

Premijerka Ana Brnabić gost je u “Dobro jutro, Srbijo” na TV Hepi, gde govori o novom paketu sankcija Rusiji, koji je na insistiranje Hrvatske obuhvatio i Srbiju, koja zbog toga preko Janafa više neće moći da muvozi rusku naftu.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je odluka EU o sankcijama sramotna, kao i da je ona "sve promenila".

- Govorila sam da će predsednik biti pod ogromnim pritiskom, danas nakon ove sramotne odluke Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << unije, mislim da će oni biti pod baražnom vatrom. Najiskrenije mislim da će oni danas videti ko je Aleksandar Vučić. Mislim da do sada nisu videli Vučića koji ima jake argumente kojima će da im pokaže svu njihovu bruku. To da oni iz paketa sankcija izuzmu neke članice Unije, ali da na eksplicitan zahtev Hrvatske izuzmu Srbiju. Našoj zemlji izbijaju iz džepa stotine miliona - kazala je Brnabić.

Brnabić je rekla da "ovo više nikakve veze nema sa aršinima".

- Ovo je otvoreni akt neprijateljstva Hrvatske prema Srbiji. Sačekaćemo povratak predsednika, kao i njegovo obraćanje u subotu i na osnovu ovoga ćemo morati da donosimo neke strateške odluke i pravimo strateške promene. Još jedna važna stvar je to što je ovo pokazalo da sve ono što EU zamera Rusiji – da su nepouzdani partner, da koriste energente... sve su to oni uradili nama. Hrvatska je iskoristila sve to u političke svrhe, iskoristila što Janaf ide prek njihove teritorije i EU im je sve to dozvolila - rekla je premijerka.

Podsećamo, države članice Europske unije izglasale su juče osmi paket sankcija protiv Rusije, koji je ovaj put usmeren i na ograničavanje cene nafte koju Rusija izvozi u treće zemlje izvan EU. Na osnovu najnovijeg paketa sankcija EU, zabranjen uvoz ruske nafte preko "Janafa", a od tih sankcija izuzete su Mađarska i Bugarska. Povodom sankcija oglasilo se i Ministarstvo rudarstva i energetike, kako je Tanjugu rečeno, Srbija će preći na snabdevanje sa slobodnog tržišta. Više o tome OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"ZAŠTO SRBIJA NIJE RUSIJI UVELA SANKCIJE" Premijerka o današnjem skupu Evropske političke zajednice u Pragu: "Biće to jedina tačka dnevnog reda"

Izvor: Blic, 06.Okt.2022

Premijerka Ana Brnabić kaže da je, nakon političke odluke EU na zahtev Hrvatske da se zaustavi dopremanje ruske nafte Srbiji preko Janafa u okviru novog paketa sankcija EU Rusiji, jasno da će jedina tačka današnjeg skupa Evropske političke zajednice u Pragu biti zašto Srbja još nije uvela sankcije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.