Mondolini: Ako Makron reformiše EU moguć ulazak Srbije 2025.

Izvor: N1 televizija, 13.Jul.2018, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mondolini: Ako Makron reformiše EU moguć ulazak Srbije 2025.

Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni izjavio je da izjava predsednika Francuske Emanuela Makrona da EU treba proširiti tek posle unutrašnjih reformi ne treba da obeshrabruje Srbiju i da Francuska želi Srbiju u EU.

"Ponavljamo, to treba da bude izbor srpskog naroda i vlade", naveo je ambasador za "Politiku" i dodao da je Makronov >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << cilj da se EU reformiše do 2022. godine i da, ako u tome uspe, "ideja o 2025. kao godini mogućeg pridruživanja Srbije EU je ostvariva".

On je kazao da Makron ni u jednom trenutku nije izjavio da Srbiju treba kazniti zbog zalaganja da zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova to priznanje povuku.

"Hteo bih da mi neko pokaže trenutak kada je predsednik Makron zaista rekao da treba kazniti Srbiju zbog njenih aktivnosti. Ni u jednom trenutku tako nešto nije izjavio. Nećemo kažnjavati Srbiju, ona je naš prvi partner u ovom regionu, koji može da bude komplikovan i smatramo je faktorom stabilnosti", rekao je Mondoloni i dodao da je odluka o priznavanju neke zemlje suverena odluka države koja to čini.

On je dodao da su za Francusku prioriteti u saradnji sa Srbijom borba protiv terorizma, radikalnog islamizma, odgovorno ponašanje u migrantskim tokovima i borba protiv trgovine oružjem.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Makron nikada nije rekao da Srbiju treba kazniti"

Izvor: B92, 13.Jul.2018

Beograd -- Ambasador Francuske u BG Frederik Mondoloni izjavio je da izjava Emanuela Makrona da EU treba proširiti posle unutrašnjih reformi ne treba da obeshrabri Srbiju...On je naveo da Francuska želi Srbiju u EU..."Ponavljamo, to treba da bude izbor srpskog naroda i vlade", naveo je ambasador za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.