Mogerini: Za Evropsku uniju Krim je Ukrajina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2019, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: Za Evropsku uniju Krim je Ukrajina

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini izjavila je danas da je pre pet godina učinjena aneksija Krima od strane Rusije i ponovila da je za EU Krim deo Ukrajine.

"Nastavićemo da sprovodimo našu politiku nepriznavanja ilegalne aneksije. Ponavljamo naše čvrsto uverenje da je Krim Ukrajina", poručila je Mogerini.

Visoka predstavnica EU za odbranu i bezbednost ocenila je da je u poslednjih pet godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << došlo je do sistematskih ograničenja osnovnih sloboda i kršenja prava krimskih Tatara i pozvala na istragu tih slučajeva.

Ona je ukazala i na sve veću militarizaciju Krima i Sevastopolja, što ima negativan uticaj na bezbednosnu situaciju u celom regionu Crnog mora.

"Opasno povećanje tenzija u Kerčanskom zalivu u novembru bilo je još jedna od posledica aneksije. Evropska unija očekuje od Rusije da bezuslovno i bez odlaganja oslobodi zarobljene ukrajinske članove posade i brodove", naglasila je Mogerini.

Ona je podsetila da je EU dodala osam osoba uključenih u ovaj incident na listu onih koji su predmet restriktivnih mera i naglasila da će pitanje Krima ostati visoko na EU agendi.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogerini: Za EU Krim je u Ukrajini

Izvor: Vesti-online.com, 18.Mar.2019

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini izjavila je danas da je pre pet godina učinjena aneksija Krima od strane Rusije i ponovila da je za EU Krim deo Ukrajine...- Nastavićemo da sprovodimo našu politiku nepriznavanja ilegalne aneksije. Ponavljamo čvrsto uverenje da je Krim Ukrajina - poručila...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.