Mogerini: Posrednicima treba tvrdoglavost i strpljenje

Izvor: B92, 26.Sep.2019, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: Posrednicima treba tvrdoglavost i strpljenje

Šefica EU diplomatije Federtika Mogerini ocenila je da je posao posrednika u postizanju sporazuma složeniji nego ikada i da zahteva tvrdoglavost i strpljenje.

"Prava snaga nije u tome ko će govoriti glasnije već u tome ko će imati viziju da nađe neko zajedničko tlo posebno u situacijama kada to izgleda nemoguće", kazala je Federika Mogerini u Njujorku.

Ona je tokom ministarskog sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grupe UN prijatelja posredovanja u Njujorku rekla da živimo u vreme kada se posredovanje doživljava kao znak slabosti pri čemu mnogi misle da im ono nije potrebno ukoliko su dovoljno jaki da nametnu svoje stavove drugima.

"Potrebno je više hrabrosti da sedenete sa drugom stranom i pronađete medijaciju nego da ratujete", navela je šefica diplomatije EU.

Ona je posebno naglasila ulogu žena kako u postizanju sporazuma tako i u promociji pomirenja u zajednicama.

"U pitanju je mnogo više od stavljanja potpisa na sporazum, iako su potpisi neophodni. Mora se uspostaviti pravi mir u svakoj zajednici, a kvalitet procesa posredovanja je ključna baza za pomirenje", zaključila je Federika Mogerini.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogerini: Posao pregovarača nije lak, zahteva tvrdoglavost i strpljenje

Izvor: Blic, 26.Sep.2019

Šefica EU diplomatije Federtika Mogerini ocenila je u Njujorku da je posao posrednika u postizanju sporazuma danas složženiji nego ikada i da zahteva tvrdoglavost i strpljenje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.