Mogerini: Kina i EU da smire tenzije oko Koreje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2017, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: Kina i EU da smire tenzije oko Koreje

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izrazila je danas zabrinutost zbog povećanja tenzija oko nuklearnog programa Severne Koreje i istakla da su Kina i EU podjednako odgovorne za smirivanje tenzija na Korejskom poluostrvu.

Prema njenim rečima, ta odgovornost se ogleda u primoravanju Severne Koreje da ispuni svoje međunarodne obaveze i ponovo počne da sarađuje sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << međunarodnom zajednicom i radi na "denuklearizaciji" korejskog poluostrva, prenosi AP.

"Svi razumeju da će kriza sa Severnom Korejom izazvati globalno razilaženje u stavovoma", rekla je Mogerini u obraćanju studentima na Cinhua univerzitetu u Pekingu.

Prema njenim rečima, Kina je u regionu u kojem postoji opasnost od nuklearnog rata, zbog čega je važno zajedničko delovanje kako bi se sprečilo dodatno pogoršavanje situacije.

"Ukoliko dete od 12 godina razume opasnost od eskalacije u delu sveta udaljenom od njene domovine, očigledno je da imamo iste odgovornosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"EU i Kina imaju interes da izbegnu korejsku krizu"

Izvor: B92, 20.Apr.2017

Peking -- Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Federika Mogerini izrazila je zabrinutost zbog porasta tenzija oko severnokorejskog programa nuklearnog oružja...Osim toga, Mogerinijeva je naglasila da Kina i Evropa imaju zajedničku odgovornost da izbegnu vojnu eskalaciju na Korejskom poluostrvu...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.