Mišel: Zapadni Balkan je prioritet za EU

Izvor: B92, 14.Jun.2022, 13:51

Mišel: "Zapadni Balkan je prioritet za EU"

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je da je ovo važan momenat za evropsku budućnost Zapadnog Balkana.

On je danas bio na sastanku sa Milom Đukanovićem i dodao je da je Zapadni Balkan strateški prioritet EU, sada više nego ikada.

"EU je bila ujedinjena u donošenju sankcija Rusiji, a da se pritisak obezbeđuje kontinuitetom šest paketa sankcija", rekao je Mišel je na zajedničkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konferenciji za novinare sa Đukanovićem, rekao da Zapadni Balkan jeste strateški prioritet za EU i to, kako je naveo, sada više nego ikada. "

Crna Gora je bila veoma konzistentan partner za EU, više od deceniju i vaša zemlja ima rekord od 100 posto uskladjenja sa EU politikom", rekao je Mišel. Djukanović je konstatovao da poseta Mišela Crnoj Gori upućuje na onu posvećenost Evropske unije evropeizaciji Zapadnog Balkana.

Mišelom je, kazao je, razgovarao o stanju u regionu. "Ponovio sam da je stabilnost Zapadnog Balkana jednako integracije. Nažalost, konstatovali smo da je bilo usporavanja Crne Gore u procesu integracija", rekao je Đukanović, preneli su podgorički mediji.

Naveo je i da je u tom periodu bilo zemalja koje su nastupale van pozicije integracije, a da je kao upozorenje i stigla agresija Rusije na Ukrajinu, koja je, kako je rekao, ukazala na potrebu evropskih integracija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.