Borelj: Pozivamo Rusiju da povuče trupe sa ukrajinske granice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2021, 04:09

Borelj: Pozivamo Rusiju da povuče trupe sa ukrajinske granice

Odnosi između Evropske unije i Rusije se ne popravljaju, naprotiv tenzije rastu u nekim oblastima, ocenio je danas šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj.

U video obraćanju na onlajn sednici ministara spoljnih poslova država članica EU, Borelj je naveo da postoje dve stvari o kojima treba da se priča na sednici ministara iz EU, preneo je TASS.

"Prvo treba da razgovaramo o pitanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vezanim za Rusiju. Počinjemo sa proterivanjem ruskih diplomata iz Češke, o čemu će nas obavestiti naš češki kolega", rekao je Borelj.

Druga stvar o kojoj će se danas razgovarati u EU je situacija na granici sa Ukrajinom.

"Situacija je vrlo opasna i pozivamo Rusiju da povuče trupe koje se nalaze na granici sa Ukrajinom", naglasio je Borelj.

Borelj je kao važno označio i zdravstveno stanje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog i rekao da je EU u nedelju od Rusije zatražila da se zatvoreniku pruži neophodna medicinska nega, ističući da je Moskva odgovorna za njegovo zdravstveno stanje.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.