Varheji: Odnosi sa Zapadnim Balkanom su naš prioritet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2020, 06:39

Varheji: Odnosi sa Zapadnim Balkanom su naš prioritet

Komesar za proširenje Oliver Varheji kaže da je na današnjoj minsitrskoj konferenciji EU Zapadni Balkan potvrdio prioritet koji Evropska komisija daje odnosima sa regionom.

”Kada je reč o migracijama, poboljšana saradnja je ključna za jačanje sposobnosti upravljanja granicama i borbu protiv krijumčarenja”, napisao je Varheji na svom Tviter nalogu.

Oliver Varheji, zajedno sa komesarima za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prvosuđe Didije Rejndersom i unutrašnje poslove Ilvom Johanson, učestvuje na današnjoj video konfrenciji ministra EU i Zapadnog Balkna posvećenoj pravdi i unutrašnjim poslovima.

Konfrenciju organizuje Nemačka, kao predsedavajuća Savetom EU, a na agendi su pitanja migracija, azila, borba protiv terorizma, ekstremizma i organizovanog kriminala kao i uticaj pandemije kovid-19 na rad pravosudnih sistema i osnovna prava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.