Ministarka Zelenoviću: SE nema razumevanja za divlju gradnju

Izvor: N1 televizija, 07.Nov.2018, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka Zelenoviću: SE nema razumevanja za divlju gradnju

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je da je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović pogrešio ako misli da će u Savetu Evrope ili u bilo kojoj drugoj evropskoj instituciji naići na razumevanje za gradnju bez građevinske dozvole, jer Evropa takvu praksu ne poznaje.

"Pogrešio je i ako misli da će mu u evropskim institucijama neko poverovati kad borbu protiv divlje gradnje, koja predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << krivično delo, pokušava da predstavi kao politički progon protiv njegovog koalicionog partnera iz Saveza za Srbiju i predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića", rekla je Mihajlović, navodi se u saopštenju.

 Ona je dodala da je Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ranije podnelo prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal, kojom je obuhvaćen i predsednik opštine Čajetina, na osnovu podataka koji ukazuju da je na Zlatiboru na delu organizovani kriminal u oblasti gradjevinarstva.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je juče na sednici Kongresa regionalnih i lokalnih vlasti Saveta Evrope u Strazburu da republičke vlasti, predvodjene SNS-om, vrše snažan pritisak na odbornike lokalnih vlasti koji nisu pod njihovom kontrolom.

On je naveo i da se ministarka Mihajlović "stalno pita" kada će da bude uhapšen Milan Stamatović koji je šest puta biran za predsednika opštine Čajetina i protiv koga se ne vodi nijedan postupak.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Reagovanja na govor Zelenovića na skupu u Strazburu

Izvor: RTS, 07.Nov.2018

Članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović poručila je predsedniku opštine Šabac Nebojši Zelenoviću da nigde u Evropi neće naići na razumevanje i podršku za kriminal i divlju gradnju. Gradski odbor Pokreta socijalista Šapca ocenio je da nije slučajno što je gradonačelnik Šapca...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.