Ministarka Popović razgovarala sa belgijskim ambasadorom Adamom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021, 17:46

Ministarka Popović razgovarala sa belgijskim ambasadorom Adamom

Ministarka pravde Maja Popović razgovarala je danas sa ambasadorom Kraljevine Belgije Kunom Adamom o nastavku evrointegracija i podršci Belgije u pretpristupnim pregovorima Srbije ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, posebno u okviru pregovaračkog Poglavlja 23.

Na sastanku je naglašena izuzetno dobra i plodonosna saradnja ministarstava dveju zemalja, kao i spremnost da se ona nastavi i unapredi posebno na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Ministarka je podsetila i da je proces izmena Ustava u oblasti pravosuđa u toku, da je predlog Ustavnih amandmana prosleđen Narodnoj skupštini i da se očekuju javna slušanja u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, jer je, kako je naglasila, važno da se smanji polarizacija u vezi sa tom temom, ali i da građani budu upoznati sa promenama najvažnijeg pravnog akta u zemlji.

Popović je obavestila ambasadora o planovima Ministarstva i koracima koje je preduzela u cilju poboljšanja efikasnosti rada sudova, posebno kada je reč o odeljenjima za borbu protiv korupcije pri tužilaštvima, kroz logističku, kadrovsku i finansijsku podršku.

Ministarka je dodala i da će u narednom periodu biti završena radna verzija zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku, radna verzija Operativnog plana za sprečavanje korupcije u oblastima od posebnog rizika, radna verzija Nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina i akcioni plan za njeno sprovođenje.

Ambasador je izjavio da Belgija podržava napredak Srbije na putu evrointegracija i da je spremna da nastavi da pruža podršku i konstruktivne savete u postizanju tog cilja.

Ambasador je Maji Popović čestitao na imenovanju, istakavši da je resor koji vodi jedan od najvažnijih, kako u zemlji tako i u smislu pristupnih pregovora sa EU i da je impresioniran činjenicom da Vlada Srbije ima veliki broj žena na funkciji ministra, koje su zadužene za važne resore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.