Miličković (MUP): Srbija kredibilan partner EU u upravljanju migracijama

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2018, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miličković (MUP): Srbija kredibilan partner EU u upravljanju migracijama

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Milosav Miličković izjavio je danas na zajedničkom Forumu EU-Zapadni Balkan posvećenom pravosuđu i unutrašnjim poslovima da je Srbija kredibilan partner Evropskoj uniji u oblasti upravljanja migracijama.

Miličković je na forumu u Tirani naveo da Srbija ulaže velike napore kako bi na efikasan način upravljala migracionim kretanjima i da vodi računa o ljudskim pravima migranata.

"Srbija je spremna >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da bude deo zajedničkog rešenja, uključujući i definisanje politike povratka migranata u zemlje porekla, zajedno sa našim partnerima iz Evropske unije. Naravno, intenzivno radimo i na procesuiranju onih koji pokušavaju da krijumčare migrante sa teritorije naše zemlje u susedne zemlje", kazao je Miličković.

U sklopu Foruma, potpisan je i Zajednički akcioni plan za Zapadni Balkan o borbi protiv terorizma, koji definiše pet ciljeva u borbi protiv terorizma.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.