Migranti umesto u Evropskoj uniji završili u Vranju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2021, 19:18

Migranti umesto u Evropskoj uniji završili u Vranju

Carinici su 27. februara 2021. godine u unutrašnjosti jednog kamiona otkrili grupu od 10 migranata, među kojima je bilo i četvoro dece.

Ovo nije prvi slučaj da se migranti koji nastoje da se domognu neke od razvijenih zemalja EU, greškom nađu u Srbiji.

Migranti nisu znali da su ovoga puta ušli u kamion čija je krajnja destinacija Srbija, jer su otkriveni u kamionu kojim je prevožena ocarinjena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << roba za firmu čije je sedište u okolini Bujanovca.

Naime, kada je po zahtevu za istovar robe, kamion beogradskih registarskih oznaka pristigao u pomenutu firmu, dežurni službenik iz carinske ispostave Vranje je prilikom skidanja carinske plombe začuo ljudske glasove u unutrašnjosti vozila.

O sumnji da se u kamionu nalaze migranti odmah su obavešteni MUP i nadležno tužilaštvo.

Čim je otvoren tovarni deo kamiona, pred carinicima i policajcima ukazalo se 6 odraslih osoba i 4 dece, a reč je o porodicama avganistanskih državljana koji su u taj kamion ušli u Grčkoj sa ciljem da dođu do Evrope.

Podsećamo da pored toga što svakodnevno sprečava carinske prekršaje, Uprava carina Srbije aktivno radi na sprečavanju ilegalnih migracija o čemu govori i podatak da je samo tokom prethodne godine sprečeno čak 1148 osoba u pokušaju da ilegalno pređu državnu granicu.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U kamionu kod Vranja pronađeno 10 migranata, od kojih četvoro dece

Izvor: N1 televizija, 27.Feb.2021

Carinici su danas u unutrašnjosti jednog kamiona otkrili grupu od 10 migranata, među kojima je bilo i četvoro dece, saopštila je Uprava carina Srbije.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.