Izvor: Vostok.rs, 14.Mar.2019, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova: Cilj je i dalje uredan izlazak Velike Britanije iz EU

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da su posle odbacivanja plana u Parlamentu Velike Britanije opcije za izlazak te zemlje iz Evropske Unije postale još više ograničene.
„Mi nismo odustali, cilj je i dalje uredan izlazak, ali su jučerašnji događaji ograničili opcije“, rekla je kancelarka i dodala da će o tome kako će stvari funkcionisati moći da govori tek posle narednog glasanja u Parlamentu Velike Britanije, javio je Rojters. Parlament Velike Britanije je juče ubedljivom većinom ponovo odbacio sporazum o „bregzitu“, koji je britanska premijerka Tereza Mej postigla sa zvaničnim Briselom. Mejovoj je nedostajalo čak 149 glasova za usvajanje sporazuma, jer se 391 poslanik negativno izjasnio o predlogu sporazuma, prenosi Rojters. Velika Britanija bi zvanično trebalo da izađe iz Evropske unije 29. marta.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.