Izvor: Radio 021, 17.Jan.2019, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekdonalds izgubio: Ime "big mek" mogu da koriste i drugi

Američki lanac restorana brze hrane Mekdonalds izgubio je ekskluzivna prava na zaštitni znak "big mek" na području EU.

Evropski regulatori doneli su odluku u korist irskog lanca brze hrane Supermeks (Supermac's), prema kojoj će ime "big mek" u EU moći da koriste i druge kompanije.

Presudom, koju je Rojtersu dostavio Supermeks, ukinuta je registracija zaštitnog znaka Mekdonaldsa, pri čemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se navodi da najveći svetski lanac brze hrane nije dokazao njegovu izvornu upotrebu za pet godina pre nego što je slučaj 2017. podnet nadležnim telima.

Iz Supermeksa kažu da sada mogu da prošire poslovanje u Velikoj Britaniji i Evropi. Navode da nikada nisu imali proizvod naziva "big mek", ali da je Mekdonlds koristio sličnost dva imena kako bi blokirao širenje irskog lanca. Njegov osnivač Pat Makdona izjavio je da je ovo velika pobeda u nastojanjima za ukidanje zaštitnog znaka "big mek", koji postoji od 1996. godine.

"Ovo je velika pobeda za poslovanje uopšte. Ona sprečava veće kompanije da zlostavljaju zaštitnim znakovima", kazao je Makdona.

Autor: Seebiz

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

McDonald’s izgubio prava na zaštitni znak Big Mac u EU

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 17.Jan.2019

Presudom, koju je Reutersu dostavio Supermac’s, ukinuta je registracija zaštitnog znaka McDonald’s, pri čemu se navodi da najveći svetski lanac brze hrane nije dokazao njegovu izvornu upotrebu u pet godina pre nego što je slučaj 2017 podnet nadležnim telima...Iz kancelarija Evropske unije za...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.