Mekalister: Dobra debata o situaciji u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2018, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekalister: Dobra debata o situaciji u Srbiji

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je posle sednice Spoljnopolitičkog odbora na kome je razmatran nacrt njegovog izveštaja, da je osnovna poruka tog dokumenta da je Srbija na putu ka EU i da je treba ohrabiti da nastavi reforme.

"Bila je dobra debata o situaciji u Srbiji", rekao je Mekalister novinarima u Briselu i dodao da ima utisak da, nezavisno od partijske pripadnosti, članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Odbora imaju pozitivan stav o tome kako teče proces evropskih integracija Srbije.

Mekalister smatra da je pozitivno to što se u Srbiji uočavaju rezultati ekonomskih reformi i budžetske konsolidacije, ali i politike regionalne saradnje i pomirenja.

"Mnogo posla ostaje u oblasti vladavine prava, nezavisnosti pravosuđa, borbe protiv korupcije i reforme javne uprave", ocenio je Mekalister.

On je poručio da Evropska unija jasna u tome da želi da nastavi da pruža podršku Srbiji i da je njegov današnji utisak u pogledu stavova članova Spoljnopolitičkog odbora o Srbiji pozitivan.

Mekalister je podvukao da nije na Evropskom parlamentu da odluči o tome koliko će poglavlja biti otvoreno konstatujući da o tome odlučuje Evropski savet, koji čine lideri zemalja članica Unije.

"Mi bismo želeli da vidimo što više poglavlja otvorenih, kao i da se održi dinamika procesa priključenja Srbije", objasnio je Mekalister i dodao da je svestan da je otvaranje novih poglavlja tesno povezano sa napretkom u oblasti vladavine prava i osnovnih prava.

Mekalister je poželeo fudbalskoj reprezentaciji Srbije sreću na Svetskom prvenstvu u Rusiji u mečevima protiv Švajcarske i Brazila.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.