Marković traži protest Vlade i Skupštine zbog stava MSP

Izvor: Press, 29.Jul.2010, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković traži protest Vlade i Skupštine zbog stava MSP

Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković - Palma izjavio je danas da Skupština i Vlada Srbije treba da upute protest Međunarodnom sudu pravde (MSP), Evropskoj uniji i Savetu bezbednosti UN, povodom mišljenja MSP o jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova, ali i odluke suda u Londonu da se odbije zahtev Srbije za izručenje člana ratnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << predsedništva BiH Ejupa Ganića "Moramo da pitamo međunarodnu zajednicu šta još traži od Srbije da bismo ušli u EU, sve što su tražili uradili smo", rekao je Marković Tanjugu.
Lider JS smatra da je u slučaju savetodavnog mišljenja MSP proizašlo da su krivi samo Srbi za sve što se desavalo poslednjih godina na ovim prostorima.
"Dokle će se suditi samo Srbima, jednoj strani, a izazivači ratova i ratni zločinci sa Kosova, B i H, Hrvatske, oslobađati?", dodao je Marković.
On je ocenio da je ponovno hapšenje i vraćanje u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala jednog od vođa OVK Ramuša Haradinaja, pokušaj suda u Hagu da se "iskupi za mišljenje drugog suda, koji je takođe u Hagu, o jednostrano proglašenjoj nezavisnosti Kosova".

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.