Mala i srednja preduzeća lakše i povoljnije do kredita

Izvor: RTS, 20.Nov.2018, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mala i srednja preduzeća lakše i povoljnije do kredita

Evropski investicioni fond i pet banaka iz Srbije potpisali su u Vladi ugovor o finansiranju kreditnih linija za mala i srednja preduzeća, u iznosu od 20 miliona evra, koje fond daje bespovratno. Državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac naglašava da omogućavanje povoljnih kredita za mala i srednja preduzeća treba da podstakne razvoj tog sektora.
Milun Trivunac je zahvalio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropskoj uniji što je prihvatila inicijativu Ministarstva privrede i obezbedila 20 miliona evra iz IPA fondova za ovaj značajan projekat.

"Cilj nam je bio da obezbedimo najbolji mogući pristup povoljnim zajmovima za mala i srednja preduzeća kako bismo podstakli rast i razvoj sektora MSP. Drago nam je da su se za to zainteresovale banke, da smo na istom kursu i, zahvaljujući zajedničkom delovanju, obim zajmova je znatno premašio prvobitna očekivanja", rekao je Trivunac.
Prema njegovim rečima, procenjuje se da će oko 180 miliona evra u povoljnim zajmovima biti na raspolaganju za najmanje 1.250 malih i srednjih preduzeća. 
Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.
"Ovo je prvo pokretanje ovakvog sporazuma preko IPA fondova. Tu je takođe i mogućnost da Srbija počne da dobija sredstva iz nekih drugih fondova EU, kao što su fondovi za inovacije, ERAZMUS i drugi", rekao je Fabrici.
"Mi kao vlada posebno radimo na podsticanju preduzetništva, posebno preduzetništva mladih i to radimo na dva načina, jedan veliki važan sistemski način je kroz reformu obrazovanja i uvođenje preduzetništva u obrazovanje, drugi je uvođenje olakšica za mala i srednja preduzeća", kaže premijerka Brnabić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.