Makron osudio nacionalizam, nazvao ga leprom

Izvor: Beta, 21.Jun.2018, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron osudio nacionalizam, nazvao ga leprom

Francuski predsednik Emanuel Makron osudio je danas "lepru koja se širi" Evropom: "preporodjeni nacionalizam, zatvorene granice koje neki predlažu" i one koji "izdaju čak i azil", ali istovremeno navodeći da nije moguće "primiti sve".Makron je u govoru nekoliko dana pred samit EU, ključan za pitanje migranata, osudio i "delioce lekcija" koji mu "objašnjavaju da treba da primi sve koji žele", a da pritom ne vide "frakture u francuskom društvu".On je branio svoju migratornu politiku zbog koje Francuska "ne mora da crveni" kao "put koji je uvek teži jer niko nije zadovoljan ali i odgovorniji od onih koji se igraju strahovima"."Tražim od vas da, u ovim teškim vremenima u kojima živimo, nimalo ne odustajete od ljubavi prema Evropi. I pričam vam veoma ozbiljno. Mnogi je mrze (Evropu), ali oni je mrze odavno i vi vidite kako se šire, kao lepra, širom Evrope, u zemljama za koje smo mislili da je nemoguće da se ponovo pojave. I prijatelji i susedi govore loše stvari i mis mo se navikli", rekao je Makron tokom posete Bretanji. Francuski lider je rekao da želi da zemlja "očuva nacionalnu koheziju", ali istovremeno i održi svoju tradiciju primanja imigranata i davanja azila.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Makron osudio nacionalizam, nazvao ga leprom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jun.2018

Francuski predsednik Emanuel Makron osudio je danas "lepru koja se širi" Evropom: "preporođeni nacionalizam, zatvorene granice koje neki predlažu" i one koji "izdaju čak i azil", ali istovremeno navodeći da nije moguće "primiti sve". Makron je u govoru nekoliko dana pred samit EU, ključan za...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.