Makron okrenuo, još jednom, leđa Americi

Izvor: B92, 30.Avg.2018, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron okrenuo, još jednom, leđa Americi

Helsinki -- Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio u Helsinkiju da treba preispitati evropsku bezbednosnu arhitekturu kako bi se EU manje oslanjala na SAD.

Makron traži da se naprave strateška partnerstva, ukljujučujući u odbrani, s najbljižim susedima Evropske unije, koja treba da preuzme odgovornost za svoju odbranu, preneo je Asošiejted pres.

"Naš interes s Turskom, kao i s Rusijom, jeste da imamo strateško partnerstvo koje nam omogućava da stabilizujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnose u Evropskoj uniji na duži rok", rekao je Makron.

Francuski predsednik je dodao da "NATO ostaje važan saveznik".

Makron se u Helsinkiju sastao s predsednikom Saulijem Ninistom i premijerom Juhom Sipilom u okviru turneje po nordijskim zemljama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Makron: Treba preispitati evropsku bezbednosnu arhitekturu

Izvor: N1 televizija, 30.Avg.2018

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je u Helsinkiju da treba preispitati evropsku bezbednosnu arhitekturu kako bi se Evropska unija manje oslanjala na SAD...Makron traži da se naprave strateška partnerstva, ukljujučujući u odbrani, s najbljižim susedima Evropske unije koja treba da preuzme...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.